Laden...

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598-37 36 67
E: griffie@hoogezand-sappemeer.nl

Rekenkamer

Iedere gemeente is verplicht een rekenkamer te hebben. De gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren hebben een gezamenlijke Rekenkamer, namelijk de Ommelander Rekenkamer. De Rekenkamer voert onderzoek...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Rekenkamer

Iedere gemeente is verplicht een rekenkamer te hebben. De gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren hebben een gezamenlijke Rekenkamer, namelijk de Ommelander Rekenkamer. De Rekenkamer voert onderzoek uit naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het door de gemeente gevoerde bestuur.  

De Ommelander Rekenkamer heeft als doelstelling om de controlerende taak van de gemeenteraad te versterken. Dat doet de rekenkamer door onderzoek uit te voeren naar het gevoerde beleid van de gemeente. Op deze wijze levert de rekenkamer bovendien een bijdrage aan het afleggen van verantwoordelijkheid, door het gemeentebestuur, aan de inwoners. Door middel van onderzoek kan tevens inzicht worden verkregen in de vraag wat goed gaat, wat beter kan en wat eventueel beter zou moeten.

Op basis van onderzoek kunnen aanbevelingen worden gedaan waarmee verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Het laatste woord is aan de gemeenteraad om vast te stellen wat met de uitkomsten en aanbevelingen van een onderzoek van de rekenkamer gebeurt. 

Meer informatie over de Ommelander Rekenkamer is te vinden op: www.ommelanderrekenkamer.nl