Laden...

Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Postbus 75
9600 AB
T: 0598-37 36 67
E: griffie@hoogezand-sappemeer.nl

Meepraten

Soms kunnen burgers meepraten met de raad, gewoon deelnemen aan het politieke overleg. Tijdens informatiebijeenkomsten vergadert de raad namelijk 'beeldvormend'. Dat wil zeggen, dat – het woord...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Meepraten

Soms kunnen burgers meepraten met de raad, gewoon deelnemen aan het politieke overleg. Tijdens informatiebijeenkomsten vergadert de raad namelijk 'beeldvormend'. Dat wil zeggen, dat – het woord zegt het eigenlijk al – de fracties nog geen standpunten innemen, maar zich eerst een beeld vormen waar het precies over gaat en welke ideeën er leven. In zo’n beeldvormende vergadering worden vanuit de fracties vooral vragen gesteld, aan burgers, aan betrokken instellingen en aan het college. De opzet is om zoveel mogelijk informatie te krijgen over het onderwerp dat aan de orde is, zodat er in een later stadium een goed overwogen politiek standpunt mogelijk is.

Na de beeldvorming

Als regel vindt er twee weken na een beeldvormende vergadering een meningvormende vergadering plaats. Daarin mag u niet aan tafel meepraten, maar heeft u wel spreekrecht (vijf minuten spreektijd, zonder debat).

Graag even melden als u komt

Als burgers willen meepraten in een informatiebijeenkomst dienen ze zich even te melden. Dat kan telefonisch of per e-mail bij de griffie. Wilt u inspreken over een inspreekpunt en dus gebruikmaken van uw spreekrecht tijdens een opiniërende vergadering, dan kunt u hierover telefonisch of per e-mail een afspraak met de griffie maken.